“We‘re basic!” H εταιρεία που κατασκευάζει τα πιο ανθεκτικά ρούχα!

 

 

 

“We‘re basic!”

 

 

Η εταιρία Dickies ξεκίνησε το 1922 στο Τέξας  της Αμερικής , ως μικρή οικογενειακή επιχείρηση που σχεδίαζε ρούχα για όσους δουλεύουν σε φάρμες και ράντζα, λόγω και του μεγάλου αριθμού αυτών στην περιοχή. Η ιδέα των Dickies ήταν να δημιουργηθούν ρούχα εργασίας που να συνδυάζουν υφάσματα υψηλής ποιότητας και αντοχής σε πολύ καλές τιμές χωρίς ωστόσο να χάνουν την άνεσης που αρμόζει.

 

 

 

Παρά της υψηλής ποιότητάς τους, οι τιμές ήταν εξ’ αρχής σε λογικά πλαίσια.  Από τις πρώτες διαφημιστικές καμπάνιες, η εταιρεία απευθυνόταν σε όλες τις αμερικάνικες οικογένειες.

 

 

 

 

Αργότερα, κατά την διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, η Dickies σχεδίασε τα ρούχα αποκλειστικά για τον αμερικάνικο στρατό.  Τελειώνοντας ο πόλεμος, στην δεκαετία του ‘50 και αφού πλέον όλο και περισσότεροι εργάζονταν σε εργοστάσια, η εταιρία έφτιαχνε ενδύματα εργασίας ειδικά γι’ αυτούς, ενώ αργότερα άρχισε να ασχολείται και με ενδυμασία «γραφείου».  Kάπου στα ’80s, η Dickies αναβαθμίζεται και πλέον δεν έχουμε ρούχα αποκλειστικά για τον άνδρα.

 

 

 

Γυναικεία και παιδικά έρχονται τώρα να προστεθούν στην συλλογή τους και με φανερή επιρροή την τάση της εποχής συνεχίζουν  μεν την παράδοση των ενδυμάτων εργασίας, τα οποία βέβαια είναι πιο «διασκεδαστικά» και «μοδάτα».

 

 

 

 

 

 

 

 

Καθώς η Dickies στο πέρασμα του χρόνου εξελίχθηκε και πέρασε από τα ρούχα εργασίας σε πιο καθημερινά ρούχα, παράλληλα δημιουργήθηκε και η σειρά “Genuine Dickies”.  Η σειρά αυτή παρότι διαχωρίζεται από την αρχική εταιρία, είναι πιο οικονομική. Με μότο “We ‘re basic” η εταιρία προωθεί την πιο value for money συλλογή και καλύπτει έτσι και τον πιο απαιτητικό πελάτη. 

 

 

Η Dickies είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα εταιρίας που κατάφερε από μικρή, οικογενειακή επιχείρηση να εξελιχθεί στην Νο. 1 κατασκευάστρια εταιρεία ρούχων, αρχικά εργασίας και στην συνέχεια πιο casual. Ρούχα ανθεκτικά για κάθε τύπο εργασίας, με χαρακτηριστικά ανάλογα του κλάδου στον οποίο απευθύνονται, άλλοτε με ρυθμιστή υγρασίας, θερμοκρασίας, πιο ελαστικά κ.ο.κ., δίνουν άνεση και στυλ κάθε ώρα της ημέρας, όσο σκληρές και αν είναι οι συνθήκες.

 

 

 

 

Το 2018 η Dickies καλωσορίζει στην ομάδα skateboard τον Jamie Foy. Ο Jamie έχει συνδέσει το skateboard με την αντοχή των ρούχων της Dickies. Στην συνέντευξή του αναφέρει χαρακτηριστικά ότι φοράει Dickies σε όλη του την ζωή! Όταν κάνει skate αφοσιώνεται αποκλειστικά σε αυτό! Δεν χρειάζεται να ανησυχεί για τα ρούχα του. Δεν θα σκιστούν, δεν θα τον δυσκολεψουν σε καμιά κίνηση! “Their pants are damn-near indestructible”.

 

 

Τα ρούχα dickies δεν είναι μόνο στολές εργασίας! Συμπληρώνουν ιδανικά το street wear style του. Casual, άνετα και ευρύχωρα ρούχα που αντιπροσωπεύουν τις τάσεις του street fashion συμπληρώνουν το skateboard look του.

 

 

 

 

 

 

Είμαστε σίγουροι ότι η dickies έχει να προσφέρει ακόμα πολλά στο casual ντύσιμο και στoν τομέα του street fashion! We are waiting for you Dickies!

 

 

Η ομάδα του wearhouse.gr!!