Η εφαρμογή των jeans (Jeans Fit Guide)

 

 

Η ιστορία του blue jeans (τζιν ή jean όπως έχουμε συνηθίσει να το αποκαλούμε) ξεκινά πολύ πίσω στο χρόνο και ο άνθρωπος που την ξεκίνησε ήταν ο Levi Strauss. Έχουμε αναφερθεί ξανά στο blog του wearhouse στα jeans και τον Levi Strauss και ουσιαστικά ήταν ο άνθρωπος που έφτιαξε ένα ανθεκτικό παντελόνι (αρχικά ήταν φόρμες εργασίας) που έγινε τόσο διαχρονικό ένδυμα.

 

 

original-vintage-levi-strauss-poster-1950s-barber-anonymous-1100x550px

 

 

 

Jeans Brands

 

 

Όλοι μας έχουμε κάποιο jean στην ντουλάπα μας και αρκετά από εμάς, για να μην πω οι περισσότεροι έχουμε πολλά jeans και από διαφορετικές εταιρείες όπως Levi’s (Δείτε τη συλλογή Levi's εδώ), Staff (όλα τα Jeans της Staff εδώ), Lee (New collection Lee Jeans) και τα επανεμφανιζόμενα wrangler jeans και πολλά ακόμα brands που το καθένα δίνει το δικό του design και το δικό του ύφος.

 

 

jeans-fit-wearhouse-news-blog

 

 

 

Jeans Fit

 

 

Με την πάροδο του χρόνου και ακολουθούμενο την τάση της μόδας το jean προσαρμόστηκε σε κάθε τύπο σώματος και για καλύτερη εφαρμογή και πάντα να προσφέρει άνεση και ολοκληρωμένο outfit εύκολα και γρήγορα.
Έτσι μέσα από όλες αυτές τις επιρροές προέκυψαν οι διάφορες εφαρμογές (fit) που γνωρίζουμε για το κάθε jean. Πρέπει να αναφέρουμε ότι η κάθε εταιρεία σχεδιάζει το κάθε jean και του δίνει ένα συγκεκριμένο όνομα όπως το 501, το 505, το 511 και το 512 της Levi’s, τα bob, flexy, hardy, recoil, simon, sapphire, sirocco της Staff, το retro boyfriend, το pitstop, το larston και το Slider της Wrangler και αυτά παράγονται σε συγκεκριμένη εφαρμογή το καθένα. Παρατηρώντας το καρτελάκι του jean αναγράφονται πάνω όλα τα παραπάνω στοιχεία και πολλά ακόμα όπως ο κωδικός, το χρώμα η σύνθεση κτλ..

 

 

Πλήρης οδηγός εφαρμογής των τζιν

 

 

Ποια είναι η εφαρμογή του jean που μπορεί να συναντήσουμε και πως μεταφράζεται οπτικά αυτό; Στον σύντομο οδηγό που ακολουθεί θα βρείτε τις διάφορες εφαρμογές για τα jeans.

 

 

Jeans Skinny Fit

 

 

Το skinny fit αναφέρεται στα πολύ στενά ελαστικά jeans που αποτελούσε must κομμάτι για κάθε συλλογή. Απαντάται ιδιαίτερα σε γυναικεία jeans και συνδυάζεται εύκολα είτε με αθλητικά είτε μποτάκια είτε με τακούνια και πέδιλα αναδεικνύοντας έτσι την κάθε καμπύλη του γυναικείου σώματος.

 

 

skinny-fit-jeans-1100x500px

 

 

Για τα ανδρικά αντίστοιχα Jeans τα πράγματα είναι πιο απλά μιας και οι γραμμές στα ανδρικά jeans είναι λίγο πιο άνετες από τα αντίστοιχα γυναικεία. Δείτε την συλλογή μας σε ανδρικά και γυναικεία.

 

 

Jeans Slim Fit

 

 

Πρόκειται για jean σε στενή γραμμή πιο άνετη από την skinny. To slim fit είναι η πιο κλασσική γραμμή στα jeans. Τελείως ίσιο κόψιµο που λεπταίνει το πόδι από την περιοχή των γοφών µέχρι τον αστράγαλο, και µειώνει τις ασυμμετρίες που έχει το σώµα.

 

 

slim fit jens guide by wearhouse.gr

 

 

 

Jeans Tapered Fit   [Δείτε την συλλογή μας]

 

 

Τα tapered jeans δεν διαφέρουν πολύ από τα skinny. Η ουσιαστική διαφορά ανάμεσα σε tapered και skinny είναι ότι το tapered είναι πιο άνετο ψηλά στην μέση και στενεύει από το γόνατο έως τον αστράγαλο.

 

 

tapered-fit-jeans-1100x500px

 

 

 

Jeans Regular or Straight Fit

 

 

Τα straight jeans έχουν ένα χαρακτηριστικό: έχουν την ίδια σιλουέτα από την μέση έως αστράγαλο. Τα straight jeans προσφέρουν μια άνετη, κλασική εφαρμογή που έχει γίνει μόδα τα τελευταία χρόνια αντικαθιστώντας τα skinny που αναφέρθηκαν στην αρχή του άρθρου.

 

 

straight-fit-jeans-1100x500px

 

 

Από την συλλογή του wearhouse επιλέξαμε τα πιο δημοφιλή regular jean και μπορείτε να τα βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://wearhouse.gr/index.php?route=product/search&search=regular%20fit

 

Οι συνδυασμοί των outfit που περιλαμβάνουν jean είναι πάντα εντυπωσιακοί και διαχρονικοί. Όσο και κλασικό να φαίνεται ένα jean υπάρχει πάντα κάτι που θα δώσει μια εντυπωσιακή οπτική σε αυτό που συνήθως είναι ένα σκίσιμο είτε ένα ξεθώριασμα σε κάποιο σημείο.

 

Δείτε στο profile μας στο facebook και στο Instagram διάφορα outfit που περιλαμβάνουν jeans και πάρτε ιδίες για το δικό σας καθημερινό ντήσιμο!

 

Facebook Wearhouse.gr Account   |   Instagram bakagiannis Jeans Ioannina Account