RPL - brand με νέο... άρωμα

 

 

Η RPL είναι μια Δανέζικη εταιρεία με έδρα στην Κοπεγχάγη. Ιδρύθηκε το 2012 όπου την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε την πρώτη της σειρά με αρώματα και κολόνιες.

 

 

rpl-perfumes-wearhouse-news-blog-02

 

 

 

Οι δραστηριότητες της RPL

 

 

H RPL Maison, όπως είναι το πλήρες όνομα της εταιρείας, έχει δύο παραγωγικές δραστηριότητες, την RPL Parfums και την RPL Voyage. Η πρώτη δραστηριότητα παρασκευάζει αρώματα, αρωματικά κεριά για το σπίτι και είδη περιποίησης σώματος, ενώ η δεύτερη δημιουργεί αξεσουάρ πολυτελείας. Όλα της τα προϊόντα υπογράφονται από τους μεγαλύτερους αρωματοποιούς όπως Philippe Bousseton, Nicolas Bonneville, Pierre Bourdon και Linda Song και κατασκευάζονται στην Γαλλία.

 

 

rpl-perfumes-wearhouse-news-blog-03

 

 

 

Οι συνεργασίες της RPL με τους διασημότερους αρωματοποιούς

 

 

Ο σχεδιαστής RPL έχει 5 αρώματα στον κατάλογο μας. Ο οίκος RPL είναι ένα καινούριο brand αρωμάτων. Η παλαιότερη του έκδοση κυκλοφόρησε το έτος 2012 και η νεότερη του κυκλοφόρησε το έτος 2018. Τα αρώματα του οίκου RPL κατασκευάστηκαν με την συνεργασία των εξης αρωματοποιών   Philippe Bousseton, Nicolas Bonneville, Pierre Bourdon και Linda Song.

 

 

rpl-perfumes-wearhouse-news-blog-01

 

 

rpl-perfumes-wearhouse-news-blog-04

 

 

 

Η βάση των αρωμάτων Chypre (Συπρέ)

 

 

Ένα από τα βασικά συστατικά των αρωμάτων του οίκου RPL είναι το πατσουλί (Patchouli). Είναι μια από τις πιο παρεξηγημένες αρωματικές ουσίες. Πρόκειται για ινδικό αρωματικό φυτό και έχει συνδεθεί με βαριές και δυσάρεστες οσμές. Στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για ένα από τα δημοφιλέστερα συστατικά των αρωμάτων. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι το πατσουλί είναι τόσο ιδιαίτερο και ξεχωριστό σαν νότα, που χρησιμοποιείται σαν αρωματική βάση  για μια ολόκληρη οικογένεια αρωμάτων, τα αρώματα Chypre (Συπρέ).
Το πατσουλί προήλθε από την Ινδία, και πέρασε στη μέση ανατολή από τον δρόμο του μεταξιού. Χάρη στον Ναπολέοντα, το πατσουλί έφτασε στην Ευρώπη. Το έλαιο από το πατσουλί χρησιμοποιούνταν κατά κύριο λόγο για να απωθούν τα έντομα και τους σκόρους. Το 1837 ο Fransisco Manuel Blanco έδωσε επιστημονική ονομασία στο φυτό πατσουλί [Pogostemon cablin] και αποκάλυψε τις αρωματικές του ιδιότητές του στον δυτικό κόσμο.

 

 

 

patchouli-picture-wearhouse-news-blog

 

 

Το σημείο καμπής για αυτό το παρεξηγημένο φυτό ήρθε τις δεκαετίες του ’60 και του ’70 όταν οι χίπις, άρχισαν να το φοράνε σε πολύ μεγάλες ποσότητες και χρησιμοποιώντας συνήθως φτηνές απομιμήσεις του φυτικού ελαίου.


Παρά την κακή του φήμη, το πατσουλί συνεχίζει να χρησιμοποιείται ευρέως από τους μεγαλύτερους οίκους αρωμάτων. Ο αρωματικός, ξυλώδης και γλυκός χαρακτήρας του ελαίου συνδυάζεται άψογα με ξύλινες και ανατολίτικες νότες ενώ η μυρωδιά του αποστάγματος βελτιώνεται με τον καιρό καθώς γίνεται πιο πλούσια και πιο φρουτώδης.

Ίσως εκπλαγείτε όταν δείτε πόσα γνωστά αρώματα περιέχουν αυτό το στοιχείο.