Fjallraven - Το παιδικό όνειρο γίνεται πραγματικότητα

 

 

Η fjallraven είναι μια σουηδική εταιρεία που κατασκευάζει εξοπλισμό για outdoor δραστηριότητες που ιδρύθηκε το 1960.

 

 

fjallraven-history-wearhouse-news-blog

 

 

Τα κύρια χαρακτηριστικά των προϊόντων της είναι τα εντυπωσιακά χρώματα των προϊόντων της, το λειτουργικό design, η ανθεκτικότητα των προϊόντων αλλά και ο σεβασμός της προς το περιβάλλον.

 

 

ake-nordin-fjallraven-founder-wearhouse-news-blog-1100x650px

 

 

Ιδρυτής της εταιρείας είναι ο Åke Nordin. Ο Åke Nordin κατάφερε να πραγματοποιήσει ένα παιδικό του όνειρο: να κατασκευάζει εξοπλισμό κατάλληλο για τις outdoor δραστηριότητες και να κάνει ευκολότερη σε περισσότερους ανθρώπους την επαφή με την φύση. 

 

 

Το πρώτο backpack τηςFjallraven

 

 

Το πρώτο προϊόν που κατασκεύασε ήταν ένα backpack που είχε πλαίσιο αλουμινίου. Το πλαίσιο πρόσφερε αντοχή και στήριξη ενώ ήταν το ελαφρύτερο backpack που είχε κατασκευαστεί μέχρι τότε. Το backpack γνωρίζει μεγάλη απήχηση από το κοινό των outdoor δραστηριοτήτων της εποχής και έτσι κατάφερε να εδραιωθεί στο χώρο.

 

 

fjallraven-first-product-backpack-with-aluminium-frame-1-wearhouse-news-blog-1100-500px

 

 

 

Thermo Tent - Η σκηνή για την διανυκτέρευση στο βουνό

 

 

Τέσσερα χρόνια αργότερα η εταιρεία αρχίζει να κατασκευάζει σκηνές. Η Thermo Tent αποτελεί την πρώτη προσπάθεια του Nordin στο εγχείρημά του να κατασκευάσει σκηνές που θα έδιναν την δυνατότητα στους πεζοπόρους των βουνών να διανυκτερεύσουν στην ύπαιθρο και να παραμείνουν στεγνοί άσχετα με τις καιρικές συνθήκες που επικρατήσαν το περασμένο βράδυ.

 

 

thermo-tent-first-tent-fjallraven-wearhouse-news-blog-1100x500px

 

 

 

The Greenland Jacket

 

 

Το 1968 ο Nordin, εμπνευσμένος από μια σκανδιναβική αποστολή στην Γροιλανδία, ανέπτυξε το πρώτο ρούχο της Fjallraven. Πρόκειται για το Greenland Jacket.

 

 

Greenland-Jacket-fjallraven-jacket-g-1000-wearhouse-news-blog-1100x650px

 

 

Αρχικά κατασκεύασε ένα νέο υλικό κατάλληλο για την κατασκευή ρούχων και εξοπλισμού. Το G-1000 πρόκειται για ένα μίγμα πολυεστέρα και βαμβακιού σε αναλογία 65 / 35. Το υλικό αυτό προστατεύει από τον έντονο άνεμο ενώ ταυτόχρονα επιτρέπει την διαπνοή και την διαφυγή της εσωτερικής υγρασίας. Συμπληρωματικά με την εφαρμογή ειδικού κεριού (Greenland Wax) μπορεί να προστατέψει από βροχή και χιόνι.

 

 

12745-T12-g1000-wide-splash-water-and-wind-resistant-fjallraven

 

 

 

G-1000 - Το πρωτοποριακό υλικό με water resistant από την Fjallraven

 

 

Στο πέρασμα των χρόνων η εταιρεία κατασκεύασε άλλα 4 υλικά βασιζόμενη στον αρχικό τύπο του G-1000. Πρόκειται ουσιαστικά για παραλλαγές που είναι βασισμένες στις ανάγκες. Έτσι συνολικά υπάρχουν 5 διαφορετικές παραλλαγές του υλικού, το κλασικό G-1000, το G-1000 AIR, το G-1000 SILENT, το G-1000 HEAVY DUTY και το G-1000 LITE.
Το G-1000 χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή του jacket αλλά χρησιμοποιείται για την κατασκευή όλων των προϊόντων της εταιρείας, από ρούχα μέχρι και στον εξοπλισμό.
Το 1970 και μετά το επιτυχημένο jacket η εταιρεία αποφασίζει να κατασκευάσει παντελόνια. Παντελόνια ιδανικά για τους πεζοπόρους των βουνών. Τα παντελόνια έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις. Πρέπει να είναι σκληρά, ανθεκτικά, με καλή προστασία από τον αέρα και φυσικά να παρουσιάζουν αντίσταση στο νερό και την υγρασία. Τα χαρακτηριστικά αυτά μπορεί να τα προσφέρει το υλικό G-1000.

 

 

 

fjallraven-first-trouser-wearhouse-news-blog-1100x650px

 

 

Η εμφάνιση της τσάντας πλάτης της Fjallraven 

 

To 1978 και επηρεασμένος από τα προβλήματα που δημιουργούσαν οι τσάντες πλάτης στους μαθητές της Σουηδίας ο Nordin σχεδιάζει το πρώτο KanKen. Σχεδιασμένο με βάση τις διαστάσεις φύλλου χαρτιού A4 και την ορθοπεδική στάση της πλάτης το KanKen (Δείτε εδώ την συλλογή μας) γίνεται γρήγορα αγαπητό από τα παιδιά και τους ενήλικες και κατάφερε να γίνει ένα κλασικό διαχρονικό κομμάτι σκανδιναβικής αισθητικής. Στο backpack έχουν προσαρτήσει δύο ιμάντες που επιτρέπουν στα χέρια να είναι ελεύθερα. Είναι επισήμως αναγνωρισμένο από το Swedish Society of Crafts and Design ως έργο τέχνης. Για την πόλη, το βουνό, το ταξίδι ή την περιπέτεια γενικότερα, με σήμα την κόκκινη αρκτική αλεπού.

 

 

fjallraven-backpack-born-wearhouse-news-blog-1100x650px

 

12568_T05_take_care_of_your_kanken-fjallraven-wearhouse-news-blog-1100x650px

 

 

Εξαιρετικά ελαφριά τσάντα πλάτης με αντίσταση στην υγρασία και τις βρωμιές. Η μεγαλύτερη θήκη ανοίγει με ένα φερμουάρ που κάνει την τοποθέτηση ή την αφαίρεση των αντικειμένων γρήγορη και εργονομική.
Στο μπροστινό μέρος υπάρχει μια ακόμα μικρή θήκη στην οποία μπορούν να τοποθετηθούν μικρά αντικείμενα στα οποία θέλουμε να έχουμε γρήγορη πρόσβαση. Στο πίσω μέρος της τσάντας έχει τοποθετηθεί ένα φύλλο από αφρό πολυεθυλενίου που επιτρέπει την απορρόφηση των πιέσεων που ασκεί το backpack στην πλάτη και αποφεύγονται με αυτό τον τρόπο οι τραυματισμοί.

 

 

 

F23510_FW16_fvqy_kanken_21-wearhouse-news-blog-1100x500px

 

 

F23510_FW16_fvrb_kanken_21-wearhouse-news-blog-1100x500px

 

 

Οι ιμάντες για την μεταφορά είναι απλοί αλλά πρακτικοί και ανθεκτικοί. Το μήκος του ιμάντα σε κάθε ώμο ρυθμίζεται για την καλύτερη εφαρμογή. Το βάρος του σακιδίου πλάτης είναι γύρω στα 300 g και οι διαστάσεις του 38 cm ύψος,  27 cm μήκος και 13 cm βάθος. Μπορείς να επιλέξεις μέσα από την συλλογή της Fjallraven σε KanKen backpack σε όποιο χρώμα και μέγεθος θέλεις.

 

 

F23510_SS18_fvqy_kanken_21-wearhouse-news-blog-1100x500px

 

 

Οι δραστηριότητες της εταιρείας με το πέρασμα των χρόνων έχουν διευρυνθεί. Πλέον οι εταιρεία κατασκευάζει ρούχα και αξεσουάρ για τον άνδρα, την γυναίκα και το πεδίο ενώ διατηρεί έντονα την παραγωγική της δραστηριότητα στην κατασκευή αξεσουάρ όπως backpack, σκηνές sleeping bags και αξεσουάρ ταξιδιού.

Σε παγκόσμια κλίμακα η Fjallraven ως κατασκευάστρια εταιρεία σακιδίων πλάτης θεωρείτε η δεύτερη μεγαλύτερη μετά την Eastpak που έχουμε αναφέρει σε παλαιότερο άρθρο του wearhouse.gr news blog.