Fred Perry | Ο θρυλικός πρωταθλητής του Wimbledon που έδωσε το όνομά του σε iconic casual παπούτσια εμπνευσμένα από το τένις

 

 

Το κανονικό του όνομα είναι João Libório "Fred" Perry. Γεννήθηκε στις 18 Μαΐου 1909 και έφυγε από την ζωή σε ηλίκια 84 ετών στις 2 Φεβρουαρίου 1995. Βρετανός στην καταγωγή του ασχολήθηκε με το τενις και το πινγκ πονγκ. Ήταν ο πρώτος παγκόσμιος πρωταθλητής που κέρδισε 10 Majors βραβεία συμπεριλαμβανομένων οκτώ Grand Slams και δύο τίτλους Pro Slams, όπως επίσης και 6 Majors διπλούς τίτλους.

 

 

Fred_Perry_1100x500

 

 

Ο Perry κέρδισε τρία συνεχόμενα Πρωταθλήματα του Wimbledon από το 1934 έως το 1936 και ήταν Παγκόσμιος Ερασιτέχνης τένις κατά τη διάρκεια αυτών των τριών ετών. Πριν από τον Andy Murray το 2013, ο Perry ήταν ο τελευταίος βρετανός παίκτης που κέρδισε το πρωτάθλημα Wimbledon ανδρών το 1936 και ο τελευταίος βρετανός παίκτης που κέρδισε τον τίτλο Grand Slam ανδρών, μέχρι ο Andy Murray κέρδισε το US Open 2012.

 

 

Fred_perry_statue_wimbledon-1100x650px

 

 

  

Ο Fred Perry σχεδιάζει ρούχα και παπούτσια

  

 

Στα τέλη της δεκαετίας του 1940, ο Perry προσεγγίσθηκε από τον Tibby Wegner, αυστριακό ποδοσφαιριστή, που εμπνεύστηκε μια αντι-ιδρωτική συσκευή που φορούσε στον καρπό. Ο Perry έκανε κάποιες αλλαγές για να δημιουργήσει την πρώτη swoosh κορδέλα για τα μαλλιά.

 

Η επόμενη ιδέα του Wegner ήταν να παράγει ένα σπορ πουκάμισο, που επρόκειτο να κατασκευαστεί από λευκό πλεκτό βαμβάκι με κοντά μανίκια και κουμπιά σαν τα πουκάμισα του René Lacoste. Ξεκίνησε στο Wimbledon το 1952, και το πουκάμισο του Fred Perry ήταν μία ανεπάντυχη επιτυχία. Στην συλλογή του λευκού πουκάμισου του τένις προστέθηκαν, στα τέλη της δεκαετίας του 1950, έγχρωμες εκδόσεις για πινγκ πονγκ στις οποίες δεν επιτρέπονται λευκά πουκάμισα.

 

Το λογότυπο της μάρκας είναι ένα δάφνινο στεφάνι. Βασίστηκε στο αρχικό σύμβολο για το Wimbledon. Το λογότυπο, το οποίο εμφανίζεται στο αριστερό στήθος ενός ρούχου, είναι ραμμένο στο ύφασμα του πουκάμισου.

 

 

Fred-Perry-logo-1100x594px

 

 

Ο Perry όμως δεν σχεδίασε μόνο ρούχα. Λόγω της εμπειρίας του στο τερέν σκέφτηκε το ιδανικό παπούτσι για τένις. Να αναφέρουμε ότι ο Perry ήταν δυνατός παίκτης με στιβαρό κορμί και πολύ γρήγορος. Τα χαρακτηριστικά αυτά τα υλοποίησε στα παπούτσια του. Για να προσδόσει όμως και την απαραίτητη άνεση σε κάθε πάτημα κατά την διάρκεια του αγώνα πρόσθεσε έναν μαλακό πάτο.

 

 

fred-perry-leyko-sneakers-wearhouse-2-1100x650px

 

 

Η εμφάνιση όμως αυτού του sneaker κέρδισε τον κόσμο που λατρεύει τα κομψά και καλοσχεδιασμένα sneakers. Στην πορεία σχεδιάστηκαν πολλά διαφορετικα μοντέλα με την βασική sneaker εμφάνιση να επικρατεί όπως επίσης και το διπλό δάφνινο στεφάνι που έχει γίνει συνώνυμο με τη βρετανική κληρονομιά του Fred Perry, τα ωραία αθλητικά ρούχα, τα μπλουζάκια πόλο και, φυσικά, το πρωτάθλημα του Wimbledon.

 

Τα παπούτσια της εταιρείας Fred Perry διατηρούν το δέσιμο με κορδόνια στο μπροστινό επάνω μέρος. Η εταιρεία δεν συμβιμάζεται με τίποτα λιγότερο από τα καλύτερα υλικά και την ποιοτική κατασκευή!! Δέρμα υψηλής ποιότητας και πανί με ραφές είτε εξωτερικές είτε εσωτερικές κρυφές και επεξεργασμένο καουτσούκ συνδυάζονται αριστοτεχνικά για την δημιουργία του κάθε σχεδίου.

 

Τα πιο γνωστά sneakers σχέδια είναι το Kingston Twill, το Spencer, το Underspin και το Sidespin.

 

Ως αμιγώς sneaker κατάστημα δεν θα μπορούσαμε να μην διαθέτουμε όλα αυτά στην συλλογή μας. Δείτε τα και στο online κατάστημά μας.