Η Champion είναι θεσμός!

 

 

Το brand με την αμερικάνικη κληρονομιά ιδρύθηκε από τους αδελφούς Feinloom το 1919 στο Ρότσεστερ της Νέα Υόρκη. Το όραμά τους ήταν τα ποιοτικά αθλητικά ρούχα πολύ πριν να θεωρηθούν μόδα.

 

 

champion-history-foundation-wearhouse-news-blog-a

 

 

Κατά την διάρκεια των δεκαετιών ανάμεσα στο 60 και 90, η Champion ήταν το μοναδικό εμπορικό brand που κατασκεύαζε αθλητικά ρούχα και εξόπλιζε το National College Athletic Association (NCAA), την δεκαετία του 70 το National Football League (NFL) και το National Basketball Association (NBA) την δεκαετία του 90. Μάρκες όπως Nike, Adidas και Reebok δεν είχαν ανάμιξη με το χώρο.

 

Αυτό που έκανε ξεχωριστό το brand name της Champion ήταν η τεχνολογική υπεροχή και καινοτομία στον τρόπο παραγωγής ενδυμάτων που αποδείχθηκε τεχνολογικό θαύμα. Μια απλή τεχνική ύφανσης έθεσε τις βάσεις για ένα αξιόπιστο εμπορικό σήμα. Η εφεύρεση της αντίστροφης ύφανσης έδωσε την δυνατότητα να κατασκευαστούν ποιοτικά και ανθεκτικά ενδύματα με απλές τεχνικές και μικρό κόστος.

 

 

 

Η Champion ντύνει με τα ρούχα της, τις αθλητικές ομάδες των κολλεγίων στην Αμερική

 

 

 

Την δεκαετία του 1930 ξεκίνησε η πρώτη συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Michigan. Αυτή ήταν και η αρχή μιας πολύ καλής πορείας. Οι άνθρωποι της Champion ξεκίνησαν την συνεργασία και με άλλα πανεπιστήμια και κολλέγια των ΗΠΑ. Σταδιακά η Champion κατασκευάζει ρούχα και ντύνει όλες τις αθλητικές ομάδες των κολλεγίων.

 

 

champion-uniforms-usa-college-team-wearhouse-blog-post-a

 

 

Το 1930 η εταιρεία αλλάζει όνομα και το νέο της Champion Knitting Mills Inc. περιγράφει αυτό ακριβώς που την έκανε διάσημη. Οι μπλούζες, τα t-shirt και οι κάλτσες είναι οι επιλογές που έκαναν το brand name διάσημο σε κάθε κολλέγιο σε όλη την Αμερική.

 

 

 

Η Champion συνεργάζεται με την αμερικάνικη στρατιωτική ακαδημία

 

 

 

Επίσης η champion κατασκεύασε και μάλλινα εσώρουχα, ιδανικά για τους εργάτες που δούλευαν σε δύσκολες καιρικές συνθήκες. Τα ρούχα αυτά τους προστάτευαν από το κρύο αλλά η ανθεκτικότητα και οι λειτουργικότητα αυτών έκαναν μεγαλύτερη την φήμη στην Champion Knitting Mills Inc. Σύντομα η αμερικανική στρατιωτική ακαδημία χρησιμοποιεί τα ρούχα της Champion στα μαθήματα φυσικής αγωγής και στις ασκήσεις εκπαίδευσης.

 

 

the-champion-knitwear-line-wearhouse-blog-post-a

 

 

 

Η εφεύρεση της αντίστροφης ύφανσης

 

 

 

Το 1934 στο εργοστάσιο της Champion ανακαλύφθηκε η αντίστροφη ύφανση. Ουσιαστικά πρόκειται για μια καινοτόμο αλλαγή της διεύθυνσης των νημάτων όπου από την κατακόρυφη η champion πλέκει το ύφασμα σε εγκάρσια κατεύθυνση. Το 1938 η τεχνική αυτή καταχωρείται ως πατέντα ενώ 15 χρόνια αργότερα η διαδικασία ύφανσης λαμβάνει την τελική της μορφή.

 

 

champion-reverse-knitting-pattent-wearhouse-blog-post-a

 

 

 

1970 | Η Champion σχεδιάζει φούτερ και ζακέτες με κουκούλες

 

 

 

Μια νέα καινοτόμα σχεδίαση έρχεται να δώσει μεγαλύτερη αξία στην φήμη της Champion. Εκείνη την περίοδο η champion δημοιυργεί ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά ενδύματα του 20ου αιώνα, του φούτερ με κουκούλα (Hooded Sweatshirt). Το φούτερ με κουκούλα σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε για πρακτικούς λόγους και εισήχθη για πρώτη φορά ως ένα ζεστό ή "ενδιάμεσο" ένδυμα για τους αθλητές να φορούν μεταξύ των παιχνιδιών ή των περιόδων άσκησης. Η Champion ξεπέρασε αυτό που σήμαινε να είναι αθλητική μάρκα, καθιστώντας την πρώτη εταιρεία που παρήγαγε τα διπλής όψης (ή reversible) T-Shirt και την πρώτη που ανέπτυξε και δημιούργησε ένα "διαπνέον" ύφασμα από Ναύλον, που θα γίνει στην συνέχεια το βασικό ύφασμα για τις στολές basket σε ολόκληρο τον πλανήτη.

 

 

champion-first-design-hoodie-a

 

 

 

1990 | Η Champion αποκτά τα αποκλειστικά δικαιώματα να ντύνει τις ομάδες του NBA

 

 

 

H Champion στην προσπάθειά της να εδραιωθεί περισσότερο στο χώρο του αθλητισμού αποκτά τα αποκλειστικά δικαιώματα για την ένδυση των 27 ομάδων του NBA.


H Champion ήταν ο επίσημος προμηθευτής ενδυμάτων της Dream Team των ΗΠΑ που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης στην Ισπανία. Αυτή ήταν και η αρχή για να εδραιωθεί η Champion ως ένα αυθεντικό, αθλητικό brand στην Ευρώπη.

 

 

 

2012 | 60 χρόνια από την εφεύρεση της αντίστροφης ύφανσης

 

 

 

Για να σηματοδοτήσει την 60ή επέτειο από την πρώτη κατοχύρωσή τους με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το Sweatshirt Reverse Weave, η Champion επανακυκλοφόρησε το θρυλικό προϊόν στην Ευρώπη. Αυτό συνέπεσε επίσης με την αύξηση της ζήτησης από τους fashion influencers, που επηρεάστηκαν από τη μουσική και τον πολιτισμό της δεκαετίας του 1990.

 

 

sweatshirt-reverse-weave-champion-wearhouse-blog-post-a

 

 

Η ποιότητα στην ένδυση πρέπει να ξεκινήσει από κάπου. Για τα jeans ήταν ο Levi Strauss που τα έκανε ανθεκτικά με τα μεταλλικά πριτσίνια και για τα αθλητικά ρούχα, ήταν η αντίστροφη ύφανση (Reverse Weave) που αναπτύχθηκε από την Champion.

 

Η Champion εφαρμόζει όλες τις τεχνικές της στα ενδύματά της. Αθλητικές φόρμες, ζακέτες και φούτερ με κουκούλα ακόμα και t-shirt κατασκευάζονται με την τεχνική της αντίστροφης ύφανσης που προσδίδει ανθεκτικότητα και λειτουργικότητα σε κάθε ρούχο. Το λογότυπο διακοσμεί το αριστερό άκρο κάθε ρούχου.

 

 

 

champion-logo-knitting-on-left-arm-wearhouse-blog-post-a

 

 

 

180222-Champion-SS18-Look-blog-post-a

 

 

 

180222-Champion-SS18-Look-19-033-blog-post-b